Phoebe Waters

Student, Civilingenjör i AI- och maskininlärning, Blekinge Tekniska Högskola

"Efter utbildningen vill jag bidra till ett mer hållbart samhälle."

Phoebe pluggar till civilingenjör i AI och maskininlärning på Blekinge Tekniska Högskola. Hon uppskattar valmöjligheterna bland yrkesroller och arbetsuppgifter som ingenjör.
– Jag har vetat länge att jag ville bli ingenjör. Att klura på saker och utmanas och känna att man kan grejer har jag alltid tyckt varit spännande! Sen ville jag hålla så många dörrar som möjligt öppna för mig själv.

Phoebe lockades till Blekinge av pojkvännen, som redan pluggade här.
– Det jag uppskattar mest med Karlskrona är engagemanget i staden. Det är marknad på helgerna, fint kring helger och en allmänt trevlig stad.

Utvecklingen inom AI går fort vilket känns spännande då det kan användas i så mycket, något som Phoebe ser som positivt och där hon ser möjligheter till en hållbar framtid.
– Det händer så mycket nytt och spännande varje dag att det knappt går att hålla koll på. Vi måste bara komma på de bästa sätten att dra nytta av tekniken och möjligheterna med AI. För mig är hållbarhet viktigt och AI kan till exempel hjälpa oss minska vårt svinn i allting vi tillverkar och odlar. Personligen brinner jag för att förbättra och effektivisera våra jordbruk. Efter utbildningen vill jag bidra till ett mer hållbart samhälle.

Innan hon lockades till Blekinge av pojkvännen, som redan pluggade här, bodde hon i Stockholm.
– I början var det en omställning med söndagsstängt och få saker att göra, tyckte jag, men med tiden så lärde jag mig att uppskatta Karlskrona. Det är en otroligt mysig stad och det görs mycket som får staden att kännas livlig och spännande – marknader på torget, roliga aktiviteter och festivaler under året, och allt är nära. Och som pricken över i så är det ju också en av de vackraste städerna jag varit i.

– Yrkesmässigt är drömmen att hitta ett jobb där jag trivs, känner mig tillräcklig – och att det jag gör är viktigt. Ett flexibelt jobb med möjlighet till distansarbete så att jag kan resa och jobba samtidigt, det är den största drömmen.

 

Fler artiklar

Mer om tekniken, livet och karriären i Blekinge

Hav Naturen Ekorrar Snögubbar

ingenjörer

Nu finns det inga fler artiklar!

Playlist

3 Videos