Spela videoklipp

Philip Somehagen

Projektingenjör, NKT

"Det märks tydligt att det finns ett marintekniskt fokus här i Karlskrona."

– Jag hade ett angenämt problem. Jag hade flera olika erbjudanden, från flera olika företag, säger Philip. Han är en av Sveriges sex examinerade civilingenjörer i marin teknik, eftersom utbildningen är så pass ny.
– Redan tidigt under våren innan examen så började flera företag uppvakta oss studenter, men jag landade till slut här som projektingenjör på NKT.

Yrkesvalet och valet av arbetsgivare styrdes av hans drivkraft och viljan att få utvecklas.
– När jag lärt mig något och känner mig bekväm, finns det sedan alltid mer, nya utmaningar att ge mig på. Det är viktigt för mig få lära mig nya saker och att inte stanna av. Och det känner jag att jag får i ett globalt bolag som är med och driver den gröna omställningen.

Han trivs i Karlskrona, med stadens historia och närhet till kontinenten – och att han kan bo i skärgården.
– Det är viktigt för mig med närheten till havet. Så jag kan komma ut med båten, åka vattenskidor eller fiska. Och skogen finns också nära!

Yrkesmässigt så ser också regionen lovande ut.
– Det händer mycket just nu. Fabriken här i Karlskrona byggs ut för att utöka produktionen och det utvecklas nya produkter. Under studietiden var jag i kontakt med många av företagen här, bland annat SAAB, NKT, Kustbevakningen, Försvarsmakten, FMV och andra – och det och det märks tydligt att det är ett marintekniskt centrum här Karlskrona.

 

Spela videoklipp

Fler artiklar

Mer om tekniken, livet och karriären i Blekinge

Hav Naturen Ekorrar Snögubbar

ingenjörer

Nu finns det inga fler artiklar!

Playlist

3 Videos