Matilda Höglund

Student, Civilingenjör i industriell ekonomi, Blekinge Tekniska Högskola

"Jag får nästan nypa mig i armen för att förstå att jag som student bor 200 meter från närmaste brygga."

– Just nu trivs jag väldigt bra med min varierande vardag där jag blandar plugg, jobb och engagemang i studentkåren med mina fritidsintressen, säger Matilda. Hon är klar med tre av fem år i sin utbildning till civilingenjör i industriell ekonomi och management på BTH, Blekinge Tekniska Högskola.
– Det känns väldigt kul och skönt att börja fjärde året, de tre första hundåren är över och nu börjar vi fördjupa oss i ämnena på riktigt. Dessutom är hösten min absoluta favoritårstid och det är så härligt att gå vid elljusspåren i Studentviken. Blekinge är otroligt vackert under hösten.

BTH är inte ett stort lärosäte, sett till antal studenter –  men det har sina fördelar. Bostadssituationen skiljer sig också från de största städerna i landet.
– Du lär inte enbart känna din klass, utan många från andra utbildningar också. Jag gillar att det är mindre klasser och en närhet till lärarna. Dessutom är det väldigt nära till företagen i stan vilket kommer vara till fördel den dagen det är dags att börja jobba. Självklart är närheten till havet också en otrolig lyx. Jag får nästan nypa mig i armen för att förstå att jag som student bor 200 meter från närmaste brygga.

Matilda tycker det är spännande att se hur näringslivet i Blekinge och Karlskrona utvecklas.
– Självklart märks det ett stort fokus på marin teknik och tillväxten inom det området. Det är ett väldigt spännande område och för mig som gillar IT ser jag fram emot att se mer om vad som händer när marin teknik och IT möts. En annan aspekt som jag tycker är intressant är fokuset på jämställdhet i branscherna och hur mjukvarans användningsområden utvecklas och öppnar upp nya jobbmöjligheter för personer som för några år sedan aldrig hade sett sig själva jobba inom IT.

Drömjobbet är på ett IT-relaterat bolag med en roll som blandar affärsutveckling eller produktutveckling med personalansvar.
– Jag vill gärna ha en roll där jag får hjälpa andra att nå sin största potential i sina expertområden samtidigt som vi möter en kunds behov eller utvecklar bolaget. För mig handlar ”att göra karriär” om att få ett jobb jag går till och känner mig taggad och lycklig.

 

Fler artiklar

Mer om tekniken, livet och karriären i Blekinge

Hav Naturen Ekorrar Snögubbar

ingenjörer

Nu finns det inga fler artiklar!

Playlist

3 Videos