Angélique Thulander Graore

Projektledare, FMV – Försvarets materielverk

"Jag ville jobba med något coolt, samtidigt som jag bidrar till en hållbar värld."

Angelique flyttade från Malmö till Karlskrona för att plugga på BTH, Blekinge Tekniska Högskola, och blev kvar.
– Under tiden som jag skrev examensarbetet kom det ett flertal jobberbjudanden. Jag hade inga planer på att stanna kvar efter examen men fick ett jobberbjudande som jag tackade ja till. Rollen innebär många tjänsteresor till Stockholm vilket gör att man inte känner samma behov av att flytta till en storstad.

Att bo i Karlskrona är fantastiskt för mig, då jag älskar den vackra naturen, den lugna atmosfären och den starka gemenskapen här. Karlskrona och regionen utvecklas när det gäller industri och arbete, vilket märks tydligt. Angelique är idag projektledare på FMV, Försvarets Materielverk.
– Det finns en stark närvaro av teknik- och IT-företag som visar stor innovationslust och strävar efter att vara ledande inom sina respektive områden. FMV rekryterar brett. Det behövs projektledare, produktledare, ingenjörer samt administration, ekonomi, inköp/upphandling, juridik med mera. Alla kompetenser behövs för att stärka organisationen och möta upp Försvarsmaktens behov på ökad produktion. Dessutom ökar internationella samarbeten och vi håller på att anpassa oss för ett framtida NATO-medlemskap.

Angelique trivs just nu, med en meningsfull vardag, men hur framtiden ser ut är inte helt bestämt.
– Jag valde att plugga till civilingenjör i maskinteknik på grund av mitt starka intresse för teknik och min passion för problemlösning. Jag ville jobba med något coolt, samtidigt som jag bidrar till en hållbar värld. Det känns som min roll bidrar positivt till samhället eftersom jag är med och bidrar till vårt gemensamma försvar. Det är kul att jobba med häftig teknik som bidrar till landets säkerhet.

Fler artiklar

Mer om tekniken, livet och karriären i Blekinge

Hav Naturen Ekorrar Snögubbar

ingenjörer

Nu finns det inga fler artiklar!

Playlist

3 Videos